Sollicitatiebrief maatschappelijk werker. Een goede sollicitatiebrief: 2 voorbeelden 2019-02-27

Sollicitatiebrief maatschappelijk werker Rating: 4,1/10 902 reviews

Wat is een maatschappelijk werker?

sollicitatiebrief maatschappelijk werker

Ik heb de advertentie ook uitgewerkt en bijgevoegd. Dus graag jullie kritische blik. Hoewel ik nooit eerder heb gewerkt met verslaafden, ben ik wel bekend met hun specifieke problematiek. Opleiding: 1997-1998 1993-1997 1987-1993 Master Cultuurgeschiedenis, aan de Universiteit Utrecht Bachelor Geschiedenis, aan de Universiteit Utrecht Stedelijk Gymnasium de Kleine Zwaluw Nevenactiviteiten: 2000-2000 1995-1996 1991-1993 6 maanden door Noord-India gereisd Vrijwilliger bij Stichting Cultureel Welzijn Brinickerveen Medewerker Schoolkrant, bij het Stedelijk Gymnasium de Kleine Zwaluw Vaardigheden: Computer: Talen: Microsoft Word, PowerPoint, Excel en Acces Nederlands: schriftelijk: goed; mondeling: uitstekend Engels: schriftelijk: goed; mondeling: goed Surinaams: schriftelijk: goed; mondeling: uitstekend Frans: schriftelijk: redelijk; mondeling: redelijk. Ik wil mensen een hand toereiken , een zetje geven en vaardigheden aanleren zodat ze zelf weer stap voor stap zich in de maatschappij kunnen mengen. Door mijn huidige baan als maatschappelijk werker zorg ik dat ik op de hoogte blijf van alle ontwikkelingen op sociaal gebied. Daarom weet je wat er in de maatschappij leeft en verandert, en hoe die veranderingen mensen kunnen beïnvloeden.

Next

Sollicitatiebrief vaardigheden voor een maatschappelijk werker

sollicitatiebrief maatschappelijk werker

Je kunt voor deze onderdelen aparte kopjes aanmaken net zoals op het voorbeeld cv. Leergierig zijn en flexibiliteit zijn eigenschappen die u bij kunt terugvinden. Je valt op deze wijze misschien niet ontzettend op, maar je valt ook niet uit de toon. Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken maatschappelijk werker te komen. Een maatschappelijk werker is iemand die zich bezighoudt met de begeleiding van mensen met problemen in hun psychosociaal functioneren, zodat deze mensen weer zelfstandig kunnen participeren ten opzichte van hun naaste omgeving en maatschappelijke instituties. Je sociale en communicatieve vaardigheden en schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheids zijn uitstekend.

Next

Brief 5

sollicitatiebrief maatschappelijk werker

Deze kennis is nodig bij het geven van advies aan mensen met de meer praktische financiële problemen. Als je deze vier zaken op orde hebt, dan is een saaie inleiding geen enkel bezwaar en heb je een sterke sollicitatiebrief. Het geeft mij voldoening mensen op weg te helpen. Ik dacht meteen dat is een baan voor mij. Elke dag ging je vrolijk naar je werk toe omdat je wist dat je misschien iets kon betekenen voor een ander. Sterke punten • Veel ervaring met maatschappelijk werk. Wij wensen jou veel succes met je sollicitaties! Met vriendelijke groet, Germaine Breeveld.

Next

Sollicitatiebrief maatschappelijk werker

sollicitatiebrief maatschappelijk werker

De vierde alinea: Tijdens mijn stages en mijn werkzaamheden als woonbegeleider heb ik gemerkt dat ik in staat ben om zowel in teamverband als zelfstandig te werken. Daarnaast helpen ze om voorkeuren te onthouden en interesses te leren kennen. Mediahuis wil jou gratis informatie bieden met een persoonlijke en kwaliteitsvolle ervaring. De begeleiding die de maatschappelijk werker bij Kwadraat biedt is erg intensief. Moet de inleiding origineel zijn? Als financieel manager met vijftien jaar ervaring in de scheepvaart wil ik me graag kort aan u voorstellen.

Next

Wat is een maatschappelijk werker?

sollicitatiebrief maatschappelijk werker

Ben jij een startend maatschappelijk werker? Als je al veel relevante ervaring hebt opgedaan volstaat het vermelden van de paar belangrijkste al. Tijdens mijn stages en mijn werkzaamheden als woonbegeleider heb ik gemerkt dat ik in staat ben om zowel in teamverband als zelfstandig te werken. De doelgroep van maatschappelijk werkers varieert van drugsverslaafden tot mishandelde kinderen en van asielzoekers tot mensen met een verstandelijke beperking. Direct daarna ben ik gaan werken bij het Centrum voor Dienstverlening in Rotterdam op de afdeling Algemeen Maatschappelijk Werk Noord. Klik hier om de van deze dienst of ons te lezen.

Next

Wat is een maatschappelijk werker?

sollicitatiebrief maatschappelijk werker

Bijvoorbeeld regelen van financiële zaken zoals schuldkwesties en uitkeringen. Aantonen dat u de beste persoon voor de baan misschien wel door te communiceren uw passie voor maatschappelijk werk. De openstaande vacature bij uw organisatie biedt mij deze nieuwe uitdaging. • Nam regelmatig contact op met lokale instanties om op de hoogte te blijven van de huidige problematiek. Het doel is om de zelfredzaamheid van cliënten te vergroten zodat ze weer kunnen functioneren in de maatschappij. Het schrijven van een goede sollicitatiebrief of motivatiebrief is voor veel mensen een grote uitdaging.

Next

Voorbeeld CV Pinas

sollicitatiebrief maatschappelijk werker

Naast deze eigenschappen en vaardigheden kunnen er natuurlijk andere vaardigheden bij jou passen. Hier brengen wij graag verandering in! Zij helpen gezinnen en personen met een breed scala aan persoonlijke, relatie en sociale problemen, met inbegrip van helpende uitgeschakeld personen en gezinnen met lage inkomens. Ik denk dat ik met mijn levens- en werkervaring deze mensen een stukje op weg kan helpen. Als je moeite hebt om origineel te beginnen, zie de openingszin dan simpelweg als een introductie van jezelf en als een intentieverklaring. Daarnaast ben je zeer adequaat in het vastleggen van de productiegegevens en andere administratieve handelingen. Door: Ellen Ik heb de ervaring dat zeker als man zijnde zomaar werk hebt binnen deze sector.

Next

I speak my mind: Motivatiebrief ''Waarom ik maatschappelijk werkster wil worden''

sollicitatiebrief maatschappelijk werker

Toch hoeft een sollicitatiebrief niet verbluffend origineel te zijn. Iedere cliënt is uniek en ik probeer steeds een persoonlijke aanpak en benadering te bieden. Graag licht ik mijn motivatie verder toe in een persoonlijk gesprek. Omdat er veel concurrentie is op deze vacatures, is het belangrijk om na te denken over wat jou als professional onderscheidt. Het is duidelijk dat het om een intensieve begeleiding gaat en die diepgaande aanpak past goed bij mij.

Next

Brief 5

sollicitatiebrief maatschappelijk werker

Terwijl ik nu nog aan het afstuderen ben kon ik kiezen tussen twee werkgevers. Omdat ik binnenkort naar Groningen verhuis, ben ik nu op zoek naar een job in de regio. Heeft een achtergrond in het opbouwen van een goede werkrelatie met servicegroepen en organisaties. Bij het opstellen van een plan voor behandeling of begeleiding wordt er zowel naar thuis- als werkomgeving gekeken. Een Maatschappelijk werker moet enerzijds geduld tonen en anderzijds de cliënten weten te. Beschrijf ook met welke doelgroepen jij ervaring hebt.

Next

Voorbeeld sollicitatiebrief maatschappelijk werker

sollicitatiebrief maatschappelijk werker

Dankzij mijn ervaring en opleidingsachtergrond ben ik goed op de hoogte van de wetgeving en ik volg de actualiteit op de voet. Zoals je weet heb ik veel wonden uit het verleden. Soms verwijs je door naar andere deskundigen, zoals een of. Ik wil mijn ogen niet sluiten voor problemen van anderen. Als je dit niet wenst, kan je op die andere sites je voorkeuren aanpassen. Wil je meer weten over het beroep maatschappelijk werker? Ze kunnen op veel plaatsen terecht. Het is mijn taak om hen te helpen het juiste pad te vinden en stap voor stap hun leven terug volledig in handen te nemen.

Next